Arkiv
CQD-Kalender
januar 2012
S M T O T F S
« nov   feb »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Kategori

Radio Lødingen – en siste hilsen

Ved overgangen til det nye året var det snipp, snapp, snute – eventyret var ute for lokalradioen her i Lødingen. Det har jeg blandede følelser til.

Jeg begynner å bli en veteran. Jeg husker lokalradioens oppblomstring på 70- og tidlig på 80- tallet i England. Det var spennende stoff. Plutselig kunne vi høre på materiell som var produsert av våre egne, og produsert for oss. At dette skjedde på den tida jeg gikk på skolen gjorde det jo ikke mindre spennende for meg; tvert i mot er lokalradio noe jeg nå forbinder med ungdomsårene.

Om ikke det var nok for å fremme vemodet over Radio Lødingen forbinder jeg den nettopp med dette stedet jeg i siste tiden har vært så velsignet å kunne flytte tilbake til. Jeg jobbet som organist i Lødingen fra årene 1994 til 1998. Radioen holdt da til i ungdomsskolen, og senderen var en liten antenne på skoletaket! Det betydde at signalet ikke kunne nå så langt, og jeg synes det var interessant å kunne gå – bokstavelig talt – og lage et mentalt bilde av radiolandet til 106,8 Mhz. Hvis jeg hadde en liten radio og gikk fra tettstedet i retning Feneset var det et visst punkt i geografien da signalet plutselig ble svakt, og da jeg først kom til Lødingen oktober 1994 var det nettopp på Feneset jeg bodde.

Med nedleggelsen i dag kunne jeg leser at Radio Lødingen begynte den 18. mai 1991 – altså bare noen måneder før jeg kom til Norge oktober samme året. Så jeg må også forbinde Radio Lødingen med mine aller første dager i dette landet! Sånne assosiasjoner gjør man svært vemodig da radioen nå blir tatt av lufta.

Når det skal være sagt – om jeg bare slutter å være nostalgisk – kom ikke nedleggelsen akkurat som noen bombe på meg. Radio Lødingen har lenge slitt økonomisk, og enda viktigere med frivillige og oppslutningen. Derfor har jeg forståelse for at styret bestemte seg for det de gjorde. Jeg er delvis enig i Vibeke Tveit sin uttalelse at egentlig det er utrolig at en liten plass som Lødingen har klart å holde en lokalradio gående såpass lenge. Delvis…

Jeg synes radioen kunne berges, men det vil jeg skrive om i neste innlegg. Dette er en blogg. Det skal ikke være altfor lange innlegg. Jeg ønsker tross alt at dere skal komme tilbake igjen!

Akkurat nå holder det å takke alle som i mange år, både frivillig og som del av sin jobb, har gjort tjeneste i Radio Lødingen for dette samfunnet. Med vemod jeg gir derfor en siste hilsen til vår kjære Radio Lødingen. Takk for alt!