Arkiv
CQD-Kalender
januar 2012
S M T O T F S
« nov   feb »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Kategori

Gobsmacked!

Overskriften er et Yorkshire ord som passer til denne helgens konsert i Lødingen Teatersalen, eller rettere sagt inntrykket som jeg fikk. Du skulle tro at Lødingen var et lite sted, og dermed vil man måtte vente noen «kompromisser» på kvalitet? Tenker du sånn da tenker du feil.

Konsert

Lødingen Musikkforening sin Nyttårskonsert lørdag 21. januar 2012

Jeg var gobsmacked over kvaliteten, som var av en gjennomgående høy standard. Ja, det betyr at jeg var imponert. På godt norsk betyr gobsmacked at jeg fikk hakeslepp. Jeg har ikke vært tilbake i Lødingen mer enn to måneder, og denne var den andre konserten jeg har gått på. Det jeg uoppfordret kan si er at dette «lille» stedet gjør en del større plasser til skam. Du verden hvor flott musikken var!

Jeg bemerket hvor god oppslutningen var fra publikumet i mitt forrige innlegg. Denne gangen var den så bra at det var farlig nær på at jeg ikke fikk plass nede i salen, så mange mennesker var der. I så fall hadde jeg fortjent det for ikke å ha kommet litt tidligere, og pent måtte sette meg oppe på galleriet. Men heldigvis slapp jeg skammekroken, og fikk overvære en fantastisk musikkopplevelse som jeg aldri kunne ha forestilt meg da jeg kom til Lødingen. Du verden hva dem holder på med her!

Dette er jo enda mer imponerende sett ifra perspektivet av nedskjæringer, tap på befolkningsgrunnlaget, og trange økonomien som Lødingen sliter med. Som sagt: de gjør andre til skam.

Konserten var i regi Lødingen Musikkforening, og het Nyttårskonsert (året er visst nok ennå relativt nytt). Publikumet bare nøt opplevelsen, til tross for at dirigenten Mats I. Vangen skjøt på dem med en slags lekekanon under Lumbyes Champagne galopp – en gimmick som visstnok fremkalte latteren.

Ja, her i Lødingen har de – til tross for det man kanskje kunne ha tenkt seg – et rikt kulturliv, og alle viktigste vet man å slutte opp om det. Så jeg er visstnok blitt norsk, og har tenkt å bruke det norske språket; men jeg registrerer hvor glad så mange av dere er i engelsk, og dere kan derfor lære dere et nytt ord. Jeg var altså helt gobsmacked og full av begeistring for det «lille» samfunnet jeg er kommet tilbake til.

Sånt som dette krever respekt. Lødingen er, som slagordet til kommunen sier, en god del Norge.

En tilbakemelding til Gobsmacked!