Arkiv
CQD-Kalender
mars 2012
S M T O T F S
« feb   apr »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Kategori

Bare lekkert!

SeaMonkey

SeaMonkey er etterfølgjaren til Netscape.

Husker du første gangen du var på nett? Det var noe spennende og nytt med det hele.

Kanskje du også husker den første gangen du bytta nettleser? Ellers er du heller noen som aldri har gjort det? Uansett om du har gjort det før eller ei, bør du absolutt prøve det nå!

SeaMonkey er en hel opplevelse online. Jeg har nettopp gått over til det, og jeg kan ikke rose det nok. For meg ble det litt av et gjensyn med den første tida på nett igjen, og jeg kjente den samme begeistringen over at jeg hadde fått noe nytt på maskinen. Det er lenge siden jeg har opplevd det sånt.

Selv begynte jeg, som jeg antar mange andre i 1998, som Internet Explorer-bruker. Jeg prøvde meg og på andre nettlesere, men på den tida var det likevel den nettleseren som vant nettleserkrigen. Cirka 2001 gikk jeg over til en alternativ som heter Avante Browser. Denne nettleseren bruker samme «motor» som Internet Explorer, så man kan egentlig si at jeg da brukte en tilpasset Internet Explorer.

Så kom den neste store Internett-opplevelsen i 2007. Det var da jeg byttet til Mozilla Firefox, og den nettleseren har jeg holdt meg trofast helt til nå. Jeg lekte en stund med et alternativ e-postprogram, Thunderbird, men bortsett ifra et år i 2006 har jeg forholdt meg til Outlook Express (som det het før) og i nyere tid til Outlook.

Nå i den siste tida har jeg registrert at mange hopper av Firefox, og går over til Google Chrome (jeg har forresten også  Chrome på maskinen, men jeg kan heller styre begeistringen for den). Jeg har dessverre merket at Firefox, som jeg fortsatt har sans for, er blitt mye tregere. Så jeg tenkte at kanskje det var på tid å prøve noe nytt igjen.

Jeg er imponert med denne lekre Seamonkey-nettleseren! Hvis du bruker egen e-postprogram (klient) for å hente e-posten din vil du elske SeaMonkey. Dette programmet er nettleser OG e-postprogram i ett og det samme! Du kan sitte og surfe, og så komme det en e-post til din pop-mail, og du får den oppe i SeaMonkey! Vel å merke at jeg ikke snakker her om webbasert e-post, som Gmail eller Hotmail, men ekte pop-mail – og du konfiguerer SeaMonkey for dette akkurat som du har konfiguert Outlook (eller Thunderbird eller hvilket annet e-postprogram du bruker).

SeaMonkey er altså en pakkeløsning. I tillegg til nettleser og e-post, så er det jammen et redigeringprogram som du kan bruke til å lage nettside – ikke et selvstendig program, men del av samme SeaMonkey. Aller best er denne palen Internettprogram meget fort å lastes inn, og det går virkelig kjapp med surfingen.

Jeg er skikkelig imponert og vil anbefale SeaMonkey til alle som har lyst å fornye sin Internett-tilværelse. SeaMonkey er en naturlig arving til den forsvunne Netscape som i si tid virkelig satt sving på Internettet. Det bruker samme «motor» som Firefox, så om du bruker det vil du helt sikkert ha sans for dette. Etter mi mening er SeaMonkey neste skritt i utviklingen, og det er en bedring på Firefox.

Om du likevel savner Firefox kommer du til å oppdage at de visuelle temaene til Firefox, samt «personaer» også fungerer i SeaMonkey. Det vil si at du kan tilpasse utseende slik at det eneste du da vil merke er… at nettlesingen går mye fortere, og at du får din e-post samtidig du leser nettet.

Vel verdt å installere! Prøv SeaMonkey du og!