Arkiv
CQD-Kalender
april 2012
S M T O T F S
« mar   mai »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Kategori

Forskrekket over skriket!

om auksjonen av «The Scream»

Forskrekket over skriket!

Siste uke kom det nyheter om at én av fire versjoner Munchs «Skrik» skulle auksjoneres på Sotherby’s i New York. Jeg vil helst ha meg frabedt denne slags «nyheter».

For det første oppfatter jeg den forventede salgsummen som et dundrende skrik mot sedeligheten. Det er forkastelig å tenke på 500 millioner kroner, og hva 500 millioner kroner kunne brukes til – og så skal vi ikke en gang få høre hvem som har kjøpt verket. Altså det er nyhetsverdi i at noen som har mer penger enn de fleste kan drømme om kan bruke pengene sine på et bilde, men vi skal helst ikke begynne å se på dette i lys av andre ting som burde gjøres i samfunnet.

Som musiker har jeg sans for kunst, men det er noe motbydelig i å høre mediene opptrer som «bragdepost» for noen rikinger vi aldri kommer til å møte, og som opplagt lever på et helt annet planet enn vi.

En annen sak er at alle kan bruke sine penger som de vil. Det er klart, men om dette er et privatanliggende vil jeg også helst slippe å høre om det. Eller var hensikten å skryte om kjøpet allikevel?

Ellers for mine vanelesere kan jeg meddele at jeg nettopp har flyttet. Det betyr at jeg ikke har Internett hjemme før det leveres om to uker. Derfor kan det gå litt lengre tid mellom disse postene på bloggen.