Arkiv
CQD-Kalender
mai 2012
S M T O T F S
« apr   jun »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Kategori

Lødingens fineste

Lødingen Skolekorps

Lødingen Skolekorps gjør seg klar til innsats 1. mai 2012

I dag var jeg stolt både av statsborgerskapet og min lille Lødingen. Det var 1. mai, og jeg bestemte meg for å gå i toget. Det ser meget dårlig ut for at jeg kan gjøre det om nasjonaldagen (da må jeg spille i to gudstjenester).

Lødingen har forandret seg siden jeg sist tjenestegjorde som organist. Det er færre som bor her, og dette gjenspeiles selvsagt i oppslutningen på skolekorpset. Men de er ennå i live, og det er vidunderlig å høre på dem! Kjære ungdommer som gledet oss i dag, jeg fremstår nok som en raring at jeg må takke dere – men jeg gjorde et bevisst poeng av det etter deres flotte opptreden i dag. Jeg skammer meg ikke å gjenta meg her i bloggen. Dere er noe av det fineste vi har!

Lødingens fineste

Lødingens fineste - jeg gjorde et bevisst poeng å takke disse flotte ungdommene etter de var ferdige

Det var kaldt og surt, men det at Lødingen fortsatt har skolekorpset ga 1. mai «piffen» som ellers hadde mangla. Jeg har vært med feiringer hvor man har gått i tog uten korps, og brukt opptak, og det er slett ikke det samme. Jeg håper inderlig at vi i Lødingen setter pris på hva vi har, og selvsagt må vi også huske å takke de voksne.

Torstein holder talen

Torstein Nilsen holder talen ved bauta

Torstein Nilsen holdt talen ved bauta ved kirka. Han benyttet anledningen til å knytte dem som døde under krigen med ungdommene som ble drept av massemorderen den 22. juli i fjor. Han ga et flott vitnesbyrd til verdiene Norge står for da han minnet om rosene som står utenfor rettslokalet (og jeg må si, dette i sterk kontrast til de uverdige scenene vi ble vitne til da to engelske barn en gang ble stilt for retten anklaget for mord). Ja verdenen kan godt se på vårt land med undring, og vi kan bli stolte av det!

Da jeg ervervet statsborgerskapet i fjor er jeg spesielt oppmerksom på at vi ikke bør ta den tryggheten vi har for gitt. Vi vet om mange vanskelige skjebner, til de som kommer hit fra andre land og som går ei usikker fremtid i vente mens myndighetene ser på saka deres. Det er enda en grunn å tenke på det vi har med takknemlighet, samtidig som det bør oppfordre oss til å vise solidaritet.

Etter toget gjennom Lødingen ble været enda surere og det blåste godt ifra havet. Sånn sett var vi heldige. Vi slapp å bli våte. Så om kvelden måtte nesten en tredjedel av hele befolkningen ha vært på konsert i idrettshallen, men dette skriver jeg mer om i morgen.

Tusen takk Lødingen Skolekorps, og dirigenten deres, Sigrun Muller Steen! Det var fantastisk bra!

En tilbakemelding til Lødingens fineste

  • Sigrun Müller Steen sier:

    Christopher! Tusen takk for gode, positive ord! Ja, du har rett i at vi har flotte ungdommer i Lødingen. Det er et fantastisk gjeng å ha på øvelse, snille, positive og tålmodige. Og selv om det var mange frosne fingre igår, var det ingen som klaget. Og, selvsagt, stor takk til de voksne so, stiller trofast og støtter oss! Og, ikke minst, takk til deg for at du er så entusiastisk og viser at du setter pris på det vi gjør, det setter vi stor pris på.